Sałatka z szynką i świeżymi warzywami to proste i szybkie danie na przekąskę, lekki lunch lub kolację. Można go również ugotować na świątecznym stole i podawać porcjami w pięknych misach.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umyj świeże warzywa. Ogórek i pomidor pokroić w paski, włożyć do salaterki.
Pokrój szynkę w paski, obierz słodką paprykę i opłucz wnętrze, drobno posiekaj, przenieś razem z szynką do miski.
Umyj świeże zioła (pietruszka, szczypiorek), osusz i drobno posiekaj, włóż do salaterki. Dodaj sól i przyprawy.
Dopraw sałatkę kwaśną śmietaną, wymieszaj i posmakuj soli i pieprzu.
Lepiej podawać sałatkę zaraz po dressingu, w przeciwnym razie może szybko stać się wodnista.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy