Komosa ryżowa jest idealnym dodatkiem do każdej sałatki dzięki niezwykłej konsystencji tego zboża. Jest również bardzo przydatny – bogaty w magnez, potas i witaminę E. najważniejsze jest, aby nie strawić go podczas gotowania, aby pozostał kruchy i nie stał się zbyt wodnisty.
Składniki
- komosa ryżowa - 50 g
- młoda cukinia - 1 rzecz
- ogórki - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- szpinak - 60 g
- oliwa z oliwek - 1 art.
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj komosę ryżową, aż będzie gotowa zgodnie z instrukcją – to około 15 minut pod przykryciem.
Dowolnie posiekaj wszystkie warzywa i trochę posiekaj liście szpinaku.
Dodaj komosę ryżową, Wrzuć sałatkę, dopraw i skrop oliwą z oliwek z sokiem z cytryny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy