Shawarma stała się symbolem kuchni ulicznej i popularną przekąską dostępną na każdym rogu wielu miast na całym świecie. Nic dziwnego, że w tej sytuacji pojawia się coraz więcej oryginalnych i kreatywnych przepisów, na przykład z granatem.
Składniki
- Pita - 4 liścia
- filet z kurczaka - 400 g
- kapusta pekińska - 200 g
- majonez - 100 g
- ogórki kiszone - 2 kawałki
- pomidory - 2 kawałki
- granat - 1 rzecz
- koreańska marchewka - 250 g
- ser - 150 g
- SOS (granat) – 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kurczaka w paski, marynuj przez pół godziny w przyprawach i sosie z granatów i smaż do miękkości.
Posmaruj chleb pita majonezem.
Zetrzyj ser, rozłóż granat na ziarna i cienko pokrój pozostałe składniki nadzienia.
Losowo ułóż nadzienie na chlebie pita i zwiń shawarmę.
Wyślij go na 10 minut do piekarnika w temperaturze 200-220 stopni.
Można grillować.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy