Kolejna wariacja na temat koreańskich przekąsek nie wymaga przedstawiania. Od dawna nie jest tajemnicą, że w tej formie nie tylko marchewki, ale prawie wszystkie warzywa są doskonale uzyskane. Na przykład jasna, słodka i pachnąca Dynia.
Składniki
- Dynia - 400 g
- miód - 1 art.
- czosnek - 2 ząbki
- ostra czerwona papryka - 1 strąk
- Olej roślinny - 50 ml
- przyprawy i przyprawy (dla koreańskiej marchewki) – 2 łyżeczka
- ocet jabłkowy - 2 art.
- sól - 0.5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz dynię i zetrzyj ją na tarce do warzyw w stylu koreańskim.
Lekko rozgrzej olej, dodaj przyprawy, miód, posiekaną ostrą paprykę i zmiażdżony czosnek.
Wymieszaj i polej dynię ciepłym olejem. Wlej ocet, sól i wszystko jeszcze raz wymieszaj.
Pozostaw dynię w stylu koreańskim do zaparzenia w pojemniku lub słoiku pod przykryciem na 2 godziny w lodówce.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy