Nie tylko Kuchnia japońska, ale także koreańska jest bogata w różnorodne bułki. Jednym z tych przepisów Chcę się z wami dzisiaj podzielić. Pyszne, łatwe, zdrowe i bardzo piękne – po prostu idealna przekąska dla fanów azjatyckich potraw.
Składniki
- nori - 2 liścia
- okrągły ryż - 140 g
- paluszki krabowe - 2 kawałki
- marchew - 0.5 kawałki
- ogórki - 0.5 kawałki
- sałata - 2 liścia
- ocet ryżowy - 2 art.
- sól - 0.5 CZ. l.
- cukier - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj ryż, aż będzie ugotowany zgodnie z instrukcją. Wymieszaj z octem, cukrem i solą i pozostaw do zaparzenia.
Pokrój marchewki, ogórki i paluszki krabowe w paski.
Połóż ryż na nori i dociśnij.
Ułóż zwinięte liście sałaty i resztę nadzienia.
Zwinąć ciasne rolki i pokroić lekko wilgotnym nożem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy