Znakiem rozpoznawczym tej przekąski jest specjalna bułka z otworem. Francuski Hot Dog jest tradycyjnie przygotowywany z kiełbasami z Lyonu lub Wiednia. Oprócz nich w bułce należy umieścić posiekane ogórki kiszone.
Składniki
- kiełbaski (Lyon) – 4 kawałki
- ogórki kiszone - 150 g
- masło - 50 g
- ketchup - do smaku
- musztarda - do smaku
- Kok (dla francuskich hot dogów) – 4 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj ogórki kiszone.
Roztop masło na patelni, ułóż kiełbaski z Lyonu i smaż na złoty kolor.
Bułki ułożyć na suchej patelni grillowej i lekko podsmażyć.
Napełnij bułeczki musztardą i keczupem.
Dodaj kiszone ogórki i smażone kiełbaski. Podawaj na gorąco.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy