przekąski 07.07.2023

jajka faszerowane pasztetem

35 min
8 porcji
Jajka faszerowane pasztetem
Carey, stock.adobe.com
0

Jedna z najpopularniejszych przekąsek, która prawie zawsze jest obecna na świątecznych stołach. Zwykle jajka nadziewane pasztetem układa się na szerokim naczyniu i przyozdobione świeżymi ziołami. Przekąskę należy podać natychmiast, ponieważ szybko się zwietrzy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cebulę obrać i drobno posiekać.

Smażyć na maśle na złoty kolor.

Dodaj wątróbkę drobiową i gotuj przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Wyłącz ogień, posyp solą, pieprzem i wymieszaj.

Jajka na twardo obierz i opłucz.

Pokrój jajka na pół, ostrożnie wybierz żółtka.

Przenieś smażoną wątrobę z cebulą i żółtkami do miski blendera.

Dodaj majonez i zmiel do uzyskania gładkości.

Faszeruj jajka przygotowanym pasztetem, połóż na talerzu i udekoruj majonezem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy