Jedna z najpopularniejszych przekąsek, która prawie zawsze jest obecna na świątecznych stołach. Zwykle jajka nadziewane pasztetem układa się na szerokim naczyniu i przyozdobione świeżymi ziołami. Przekąskę należy podać natychmiast, ponieważ szybko się zwietrzy.
Składniki
- jaja kurze (gotowane) – 8 sztuk
- wątróbka drobiowa - 150 g
- cebula - 1 rzecz
- masło - 40 g
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- majonez - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Cebulę obrać i drobno posiekać.
Smażyć na maśle na złoty kolor.
Dodaj wątróbkę drobiową i gotuj przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Wyłącz ogień, posyp solą, pieprzem i wymieszaj.
Jajka na twardo obierz i opłucz.
Pokrój jajka na pół, ostrożnie wybierz żółtka.
Przenieś smażoną wątrobę z cebulą i żółtkami do miski blendera.
Dodaj majonez i zmiel do uzyskania gładkości.
Faszeruj jajka przygotowanym pasztetem, połóż na talerzu i udekoruj majonezem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy