pierwsze dania 28.03.2022

zimny barszcz ukraiński

1 godz. 0 min.
4 porcje
Zimny barszcz ukraiński
Maksim Shebeko, stock.adobe.com
0

Tradycyjny barszcz ukraiński to gorąca zupa. Najbardziej podobnym do niego zimnym daniem jest burak i jest przygotowywany zupełnie inaczej. Ale proponuję mieszać ze sobą tradycje kulinarne w tak cudownym letnim eksperymencie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj buraki na tarce, zalej wodą i gotuj, aż kolor całkowicie się zagotuje.

Dopraw wywar do smaku i pozwól mu ostygnąć.

Pokrój młodą marchewkę, ogórek i rzodkiewkę w cienkie paski. Posiekaj warzywa. Możesz dodać cebulę i pieprz do smaku.

Napełnij warzywa zimnym wywarem z buraków i podawaj ze śmietaną.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy