przekąski 22.01.2022

pita z kiełbasą, serem i pomidorami

15 min
2 porcje
Pita z kiełbasą, serem i pomidorami
0

Pita to tortilla, którą można wypełnić dowolnym nadzieniem, takim jak mięso, grzyby lub warzywa. Pita świetnie nadaje się na przekąskę, dzięki czemu można ją zabrać w podróż, do pracy, a nawet do szkoły. Możesz podawać na zimno lub na ciepło.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posmaruj każdą pitę od wewnątrz, w tym celu możesz wziąć majonez, keczup lub inny sos. Kiełbasę pokroić w cienkie plasterki i włożyć do tortilli.

Pita z kiełbasą, serem i pomidorami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Pokrój pomidora w cienkie plasterki i połóż na plasterkach kiełbasy.

Pita z kiełbasą, serem i pomidorami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Tarty ser włóż do tortilli, a następnie wyślij przekąskę do kuchenki mikrofalowej na 1 minutę (lub do gorącego piekarnika).

Pita z kiełbasą, serem i pomidorami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Pyszna, przepyszna przekąska jest gotowa, posyp aromatycznymi ziołami i podawaj.

Pita z kiełbasą, serem i pomidorami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Yuliia Stsepeleva
przepis dodał (a):
Yuliia Stsepeleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy