Proponuję urozmaicić świeże warzywa na stole taką grillowaną kukurydzą. Jest to doskonała opcja zarówno na spotkania DOMowe, jak i na wycieczkę do natury z grillem. Mówię Ci, jak go odpowiednio przygotować i usmażyć.
Składniki
- kukurydza (mały) – 4 kawałki
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- pietruszka - 2 gałązki
- papryka - 1 art.
- masło - 30 G
- sól - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj roztopione masło z papryką i natrzyj tą mieszanką obraną kukurydzę.
Grilluj na ruszcie lub grillu przez 10-15 minut, aż będzie ładnie zabarwiony.
Sól do smaku i pokrój w 2 cm krążki.
Pokrój fioletową cebulę i paprykę na kawałki o średnicy kukurydzy.
Zbierz wszystko na szaszłyki, zmieniając składniki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy