Myślisz, że kanapki są nudne i banalne? Ale kto powiedział, że to koniecznie kawałek bochenka z plasterkiem kiełbasy lub sera? Proponuję ponownie przywrócić kanapkom ich legalne i zasłużone miejsce w codziennej diecie! Zacznę od tego przepisu na kanapki z tuńczykiem i ogórkiem.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wysusz chleb w tosterze lub lekko opiekaj na patelni bez oleju.
Obierz cebulę i posiekaj.
Zetrzyj tuńczyka widelcem, dopraw wszystko i wymieszaj. Dodaj łyżkę lekkiego majonezu, aby masa nie rozpadła się tak bardzo.
Zetrzyj awokado widelcem lub zmiel w blenderze. Dodaj sok z cytryny, chili, sól i przyprawy i wymieszaj.
Pokrój ogórek w cienkie plasterki.
Uformuj kanapki: chleb, awokado,ogórki, tuńczyk z cebulą i znowu chleb.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy