Kulki serowe we wszystkich rodzajach i odmianach to jedna z najbardziej wszechstronnych przekąsek na świecie. A wszystko dlatego, że można je łączyć z innymi składnikami. Na przykład z suszoną żurawiną, orzechami i ziołami. Do serwowania używam słonej słomy zamiast szaszłyków.
Składniki
- ser - 100 g
- ser twarogowy - 200 g
- śmietana - 30 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- kolendra - 30 g
- żurawina (suszone) – 30 G
- orzechy włoskie - 40 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel kolendrę, suszoną żurawinę i orzechy włoskie i wymieszaj.
Zetrzyj twardy ser na drobnej tarce i zmiel go w blenderze razem z twarogiem.
Dodaj śmietanę i przyprawy do smaku do masy serowej.
Zwiń małe kulki i zwiń w mieszankę orzechowo-żurawinową.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy