Uwielbiam świeże przekąski warzywne za ich lekkość, jasność i harmonijny smak. Chcę podzielić się z wami dobrym wegetariańskim przepisem na nadziewane awokado z pomidorami, papryką i posiekanymi ziołami!
Składniki
- awokado - 2 kawałki
- pomidory koktajlowe - 2 kawałki
- papryka - 1/4 kawałki
- szczypiorek - 1 pióro
- Zieleń - 2 gałązki
- oliwa z oliwek - 1 łyżeczka
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój awokado, wyjmij pestkę i użyj łyżki, aby usunąć miąższ, aby uniknąć uszkodzenia skórki. Drobno posiekaj i skrop sokiem z cytryny.
Podobnie drobno posiekaj pomidory koktajlowe i paprykę, posiekaj zieleninę z zieloną cebulą i wymieszaj nadzienie.
Dopraw nadzienie oliwą z oliwek i przyprawami i napełnij połówki awokado. Smacznego!
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy