To jedna z moich ulubionych odmian kanapek z wędzonym łososiem. Pikantne kapary przyjemnie podkreślają smak, a świeże ogórki nadają soczystości i konsystencji. Najważniejsze jest, aby wybrać dobry pyszny chleb, być może ze zbożami lub innymi dodatkami.
Składniki
- chleb - 2 plasterki
- łosoś (wędzony) – 100 g
- ogórki - 1 rzecz
- ser śmietankowy (lub twaróg) – 60 g
- Sezam - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- kapary - 2 łyżeczka
- rukola - 4 listek
- cebula fioletowa - 10 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posmaruj chleb serem śmietankowym lub twarogowym. Philadelphia też by to zrobiła.
Ułóż plasterki ogórka i paski wędzonego łososia na wierzchu.
Posyp kanapki przyprawami, sezamem i kaparami.
Udekoruj liśćmi rukoli i dodaj kilka piór fioletowej cebuli.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy