Kanapki z ziołami i warzywami już nikogo nie zaskoczą. Dlatego dzielę się jednym z moich ulubionych przepisów ze szpinakiem i fioletową cebulą. Odpowiedni dla wegetarian i tych, którzy są stale na diecie. Możesz gotować nawet dla dzieci, ale wybierz słodszą cebulę.
Składniki
- chleb - 4 plasterki
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- szpinak - 1 garść
- pomidory - 1 rzecz
- awokado - 1 rzecz
- musztarda Dijon - 2 łyżeczka
- jogurt - 2 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wysusz chleb na patelni, aż będzie złoty. Wymieszaj jogurt, musztardę i przyprawy.
Na kromce chleba ułóż szpinak i polej sosem musztardowym.
Na wierzch ułóż krążki pomidorów i fioletową cebulę, kliny awokado i ponownie SOS.
Przykryj kanapkę drugim plasterkiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy