desery 13.07.2023

pastylka bananowa w suszarce

8 godz. 10 min.
4 porcje
Pastylka z banana w suszarce
Katarzyna Krawczenko, stock.adobe.com
0

Egzotyczne owoce są sprzedawane w supermarketach przez cały rok. W dowolnym momencie przygotuj pastylkę bananową w suszarce. Przepis jest zaskakująco prosty, ale trzeba długo czekać. Deser należy suszyć w niskiej temperaturze przez 8 godzin.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz banany i zmiksuj w blenderze na puree.

Ustaw specjalne patelnie do pastylek do ssania. Jeśli nie ma ich w suszarce, użyj papieru do pieczenia.

Wlać puree bananowe warstwą około 0,5 cm i wygładzić.

Suszyć przez 8 godzin w 60 stopniach.

Oddziel gotową pastylkę, pokrój w szerokie wstążki i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy