Jeśli większość serników w kawiarniach i sklepach jest dla Ciebie zbyt słodka – spróbuj samodzielnie ugotować taką cytrynową wersję. Co więcej, przepis jest bardzo prosty, a nawet gotuje się w powolnej kuchence przy minimalnym wysiłku.
Składniki
- twaróg - 360 g
- brązowy cukier (lub substytut) – 60 g
- cytryna - 1 rzecz
- skrobia - 1.5 art.
- wanilina - 1 szczypta
- jaja kurze - 3 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oddziel białka i ubij na szczyty szczyptą soli.
Ubij twaróg z cukrem i żółtkami. Dodaj sok z cytryny, skórkę, skrobię i wanilinę.
Delikatnie wymieszaj obie masy szpatułką i włóż do miski wolnowaru.
Gotuj sernik przez 70 minut w trybie pieczenia.
Pozostaw na kolejne 15-20 minut bez otwierania pokrywy.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy