Zwykły sernik bez dodatków może wydawać się nudny. Ale na pewno nie można powiedzieć o tej opcji z dżemem! Podczas serwowania nie potrzebuje żadnych dodatkowych ozdób ani dodatków. Pyszne, piękne i dość łatwe!
Składniki
- ciasteczka - 400 g
- masło - 370 g
- twaróg - 700 g
- cukier puder - 100 g
- sok z cytryny - 1 art.
- dżem - 200 g
- żelatyna - 20 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozdrobnij ciasteczka na okruchy, dodaj 120 g masła, wymieszaj i ubij bazę.
Ubij twaróg z cukrem pudrem, pozostałym masłem i sokiem z cytryny.
Rozcieńczyć żelatynę w wodzie zgodnie z instrukcją i wymieszać z dżemem.
Połóż masę twarogową na podstawie ciastek, napełnij dżemem i wyślij na noc do lodówki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy