Super słodka opcja dla prawdziwych słodyczy. Serniki ze skondensowanym mlekiem najlepiej podawać z kwaśnymi jagodami i owocami. Idealne są pomarańcze, maliny, jagody i truskawki. Takie dodatki świetnie zacienią smak deseru.
Składniki
- twaróg - 550 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- mleko skondensowane - 4 art.
- mąka - 200 g
- skrobia - 2 łyżeczka
- wanilina - na czubku noża
- masło (do smażenia) – 60 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel twaróg w blenderze.
Dodaj jajka, mleko skondensowane, wanilinę, skrobię, połowę mąki i mieszaj, aż się połączą.
Uformuj serniki i odkurz pozostałą mąką.
Smażyć na maśle na złoty kolor po obu stronach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy