desery 24.07.2023

pastylka z czarnej porzeczki w domu

8 godz. 30 min.
4 porcje
Pastila z czarnej porzeczki w domu
Alla, stock.adobe.com
0

Na liście moich ulubionych letnich deserów nie ostatnie miejsce zajmuje pastylka z czarnej porzeczki. Gotuję go z cukrem, czasami dodaję wanilinę, cynamon lub inne przyprawy do nastroju. Spróbuj I ty ten przepis. Jestem pewien, że domownicy docenią twoje wysiłki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj czarne porzeczki, obierz suche ogony, posiekaj w blenderze.

Dodaj cukier i gotuj na małym ogniu przez 20 minut.

Przykryj palety suszarką elektryczną papierem do pieczenia, posmaruj olejem kukurydzianym.

Rozłóż puree porzeczkowe cienką warstwą i susz przez 6-8 godzin w 65 stopniach.

Oddziel gotową pastylkę od papieru, pokrój i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy