Na liście moich ulubionych letnich deserów nie ostatnie miejsce zajmuje pastylka z czarnej porzeczki. Gotuję go z cukrem, czasami dodaję wanilinę, cynamon lub inne przyprawy do nastroju. Spróbuj I ty ten przepis. Jestem pewien, że domownicy docenią twoje wysiłki.
Składniki
- czarna porzeczka - 1 kg
- cukier - 150 g
- olej kukurydziany - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posortuj czarne porzeczki, obierz suche ogony, posiekaj w blenderze.
Dodaj cukier i gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
Przykryj palety suszarką elektryczną papierem do pieczenia, posmaruj olejem kukurydzianym.
Rozłóż puree porzeczkowe cienką warstwą i susz przez 6-8 godzin w 65 stopniach.
Oddziel gotową pastylkę od papieru, pokrój i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy