Najbardziej lubię pastylki do ssania z różnych ciekawych kombinacji składników. Okazuje się, że jest jeszcze smaczniejszy niż z jednego owocu lub jagody. Na przykład taki przysmak jabłkowo-marchewkowy jest jednocześnie oryginalny i zdrowy. A jeśli chcesz, możesz dodać swoje ulubione przyprawy.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój marchewki i gotuj do miękkości.
Pokrój jabłka, dodaj kilka łyżek wody i duś do miękkości.
Zmiel jabłka przez sito, zmiel marchewki blenderem i zmiksuj oba puree.
Dodaj cukier i przyprawy według uznania.
Gotuj puree przez 10 minut na małym ogniu.
Rozłóż pastylkę cienką warstwą na tacach suszarki wyłożonych pergaminem.
Suszyć w temperaturze 50-70 stopni przez około 6-8 godzin.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy