Możesz zrobić ciasto śmietanowe lub śmietanę na wiele sposobów. Dziś proponuję zrobić to w formie biszkoptu. Delikatny i przewiewny, po prostu rozpływa się w ustach i nie pozostawi nikogo obojętnym. Jeśli jeszcze nie wypróbowałeś tej opcji, Złap sprawdzony przepis.
Składniki
- jaja kurze - 3 kawałki
- śmietana - 200 g
- cukier - 150 g
- mąka - 200 g
- proszek do pieczenia ciasta - 1.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka z cukrem mikserem, aż będą puszyste.
Dodaj śmietanę i ponownie ubij.
Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj.
Wlej ciasto do formy i piecz śmietanę w piekarniku przez 50 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy