desery 17.08.2022

śmietana migdałowa

1 godz. 30 min.
4 porcje
Śmietana migdałowa
irina, stock.adobe.com
0

Sekret tej śmietany tkwi w wyraźnym smaku migdałów. I kilka sztuczek pomaga go zdobyć, o których opowiem bardziej szczegółowo w przepisie. Spróbuj przy okazji, a na pewno nie pożałujesz, że poświęciłeś czas na gotowanie!

Składniki

do ciast:
do kremu:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij białka na szczyty i kontynuując ubijanie, stopniowo dodawaj cukier.

Dodaj mąkę migdałową i delikatnie wymieszaj.

Za pomocą szpica do ciasta rozłóż ciasto na pergaminie cienkimi ciastami i piecz w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 160 stopni.

Ubij, aż składniki kremu będą puszyste za pomocą miksera.

Gdy ciasta ostygną, Zbierz śmietanę migdałową i pozostaw do namoczenia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy