Sekret tej śmietany tkwi w wyraźnym smaku migdałów. I kilka sztuczek pomaga go zdobyć, o których opowiem bardziej szczegółowo w przepisie. Spróbuj przy okazji, a na pewno nie pożałujesz, że poświęciłeś czas na gotowanie!
Składniki
do ciast:
- białka jaj - 150 g
- cukier - 120 g
- mąka migdałowa - 150 g
do kremu:
- śmietana - 350 g
- ekstrakt z migdałów - 0.5 CZ. l.
- cukier puder - 80 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij białka na szczyty i kontynuując ubijanie, stopniowo dodawaj cukier.
Dodaj mąkę migdałową i delikatnie wymieszaj.
Za pomocą szpica do ciasta rozłóż ciasto na pergaminie cienkimi ciastami i piecz w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 160 stopni.
Ubij, aż składniki kremu będą puszyste za pomocą miksera.
Gdy ciasta ostygną, Zbierz śmietanę migdałową i pozostaw do namoczenia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy