Taki mus jabłkowo-czekoladowy o delikatnej kremowej konsystencji jest gotowym niezależnym deserem. Wolę podawać go ze świeżymi jagodami i listkami mięty, ale z orzechami lub startą gorzką czekoladą też jest w porządku.
Składniki
- jabłka - 4 kawałki
- kakao - 2 art.
- substytut cukru - 2 art.
- żółtka - 2 kawałki
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- olej kokosowy - 40 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój jabłka w kostkę, skrop sokiem z cytryny i gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez około 10 minut.
Zmiel jabłka blenderem i dodaj substytut cukru i kakao. Wymieszać.
Dodaj żółtka i ponownie wymieszaj. Doprowadzić masę prawie do wrzenia, mieszając.
Dodaj olej kokosowy, ponownie wymieszaj i zdejmij krem z ognia.
Rozłóż go na miseczkach i ostudź.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy