desery 13.07.2023

karmelowe pianki

30 min
4 porcje
Karmelowe Pianki
torriphoto, stock.adobe.com
0

W tym przepisie ważne jest przestrzeganie określonego czasu i temperatury, dlatego radzę używać timera i termometru do gotowania. Te urządzenia pomogą Ci przygotować idealne karmelowe pianki. Najprawdopodobniej będziesz często przygotowywał taki deser.

Składniki

dla głównej części:
dla karmelu:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Schłodzone białka ubij z cukrem na ostre szczyty.

Dodaj mus jabłkowy w małych partiach i wymieszaj.

Na patelni wymieszaj cukier, kwas cytrynowy i 150 ml wody. Gotuj na wolnym ogniu, aż pojawi się karmelowy kolor.

Ostudzić do 95 stopni, dodać agar, mus jabłkowy i pozostałą wodę. Gotuj wszystko razem przez 4 minuty, ciągle mieszając.

Wlej gorącą masę do przedmiotu obrabianego z ubitymi białkami, ciągle mieszając. Kontynuuj mieszanie, aż temperatura masy Marshmallow spadnie do 45 stopni.

Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia i skrop wodą. Użyj strzykawki do ciasta i odpowiedniej dyszy, aby osadzić pianki na powierzchni. Suszyć przez 24 godziny w temperaturze pokojowej.

Ostrożnie oddziel gotowe pianki karmelowe od papieru i połącz parami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy