Nie jest tajemnicą, że jaja przepiórcze są czasami zdrowsze niż jaja kurze. Ponadto z nimi potrawy są jeszcze bardziej delikatne. Przygotuj przepyszną sałatkę Mimoza z jajkami przepiórczymi, a sam zobaczysz różnicę. Przypominam, że można je ugotować na twardo w 2 minuty.
Składniki
- konserwy rybne (w oleju) – 1 Bank
- jaja przepiórcze (gotowane) – 6 sztuk
- ziemniaki (gotowany) – 3 kawałki
- marchew (gotowane) – 200 g
- cebula - 1 rzecz
- sól - do smaku
- majonez - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połóż konserwy rybne na talerzu i rozgnieć widelcem.
Obierz jajka, oddziel białka od żółtek i zetrzyj.
Obierz cebulę i drobno posiekaj.
Obierz ziemniaki, marchewki i zetrzyj na grubej tarce.
Ułóż sałatę warstwami w głębokiej misce. Najpierw połóż połowę ziemniaków, dodaj sól i przetwory.
Następnie ułóż cebulę, majonez, marchewkę warstwami i ponownie Posol.
Rozłóż ziemniaki, białka równomiernie, posmaruj majonezem i posyp żółtkami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy