Przygotowanie do świątecznego stołu zawsze zajmuje bardzo dużo czasu. Aby ją skrócić, użyj szybkich przepisów. Bardzo podoba mi się ta sałatka z fasolą i grzankami. Cały proces gotowania nie trwa dłużej niż 15 minut!
Składniki
- sałata - 200 g
- ogórki - 1 rzecz
- czerwona fasola (puszka) – 1 Bank
- biały chleb - 150 g
- śmietana - 100 ml
- oliwa z oliwek - 1 art.
- czosnek - 1 ząbek
- koperek - 2 gałązki
- Sol - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój chleb w kostkę i usmaż na patelni z oliwą z oliwek.
Opłucz liście sałaty, strząśnij i drobno rozerwij rękami.
Posiekaj świeże ogórki i koperek.
Wrzuć fasolę do durszlaka, opłucz i odstaw na 2-3 minuty.
Połącz liście sałaty, ogórek, koperek, śmietanę i fasolę.
Sól, wyciśnij czosnek przez prasę i delikatnie wymieszaj.
Ułóż sałatkę na talerzu do serwowania i udekoruj grzankami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy