desery 18.07.2023

pastylka cytrynowa

5 godz. 0 min.
4 porcje
Pastylka cytrynowa
Alina Kościuk, stock.adobe.com
0

Pastylkę można bezwarunkowo nazwać jednym z najzdrowszych i najbardziej dietetycznych deserów. To świetna opcja na herbatę i po prostu jako szybka przekąska. A także pokrojone i posypane cukrem pudrem pastylki są doskonale przechowywane w szczelnych szklanych pojemnikach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj cytryny, zalej wrzątkiem i pokrój losowo.

Usuń nasiona i duś cytryny na małym ogniu, aż sok się uwolni i zacznie się gotować.

Zmiel w blenderze, dodaj trochę wody dla konsystencji i dodaj miód.

Rozłóż pastylkę cienką warstwą na natłuszczonych tacach suszarki.

Suszyć przez 6-8 godzin w temperaturze 55 stopni.

Można suszyć na pergaminie w uchylonym piekarniku w minimalnej temperaturze.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy