Prawdopodobnie często widziałeś piękną wielokolorową galaretkę w formie mozaiki w kawiarniach lub sklepach. A dzisiaj powiem Ci, jak sam to ugotować. Jak w przypadku każdej galaretki, jest to bardzo proste i łatwe! Potrzeba tylko czasu.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przygotuj zwykłą kolorową galaretkę zgodnie z instrukcją, ale weź mniej wody. Na przykład 200 ml zamiast 250.
Wyślij galaretkę do zestalenia. A gdy stwardnieje, pokrój w kostkę i ułóż w foremki.
Osobno wymieszaj żelatynę i kolejne 300 ml wody. Pozostaw do pęcznienia.
Podgrzej na małym ogniu, mieszając.
Osobno wymieszaj śmietanę i cukier lub substytut do smaku. Dodaj żelatynę i mieszaj, aż będzie gładka.
Napełnij kostki kolorowej galaretki kwaśną śmietaną i ponownie Wyślij do zestalenia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy