W okresie aktywnego sportu zaleca się spożywanie białka. Można go dodawać do różnych potraw, w tym deserów i napojów. Amatorzy często robią lody z białka. Spróbuj, może Ci się też spodoba!
Składniki
- mleko kokosowe - 500 ml
- białko (izolat surowicy) – 3 art.
- banany - 1 rzecz
- miód - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz Banana, pokrój na duże kawałki i włóż do miski blendera.
Dodaj miód i zmiel na gładką konsystencję.
Wlej mleko kokosowe do rondla i zagotuj na małym ogniu.
Wyłącz ogień, lekko ostudź, dodaj półfabrykat z bananem i wymieszaj.
Dodaj małe porcje białka i ponownie wymieszaj.
Schłodzić powstałą masę do temperatury pokojowej i włożyć do przygotowanej formy. Wstaw do zamrażarki na 4-6 godzin.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy