Na świecie jest tak wiele odmian serników, że bardzo trudno nazwać którąkolwiek z nich klasyczną. Ale w każdym razie sernik San Sebastian z pewnością znajdzie się wśród tych klasyków. Różni się od wszystkich innych i to właśnie przyciąga. Mówię więcej!
Składniki
- ser śmietankowy - 750 g
- śmietana (35%) – 375 ml
- cukier - 250 g
- jaja kurze - 5 sztuk
- wanilina - 0.5 łyżeczka
- mąka - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij ser z cukrem i wanilią mikserem na niskich obrotach.
Ubij jajka trzepaczką, dodaj do sera i wlej śmietanę.
Ponownie ubij wszystko mikserem, dodaj mąkę i wymieszaj.
Wlej masę do formy wyłożonej pergaminem.
Wyślij sernik na 45 minut do piekarnika w temperaturze 200 stopni. Powinien być trochę spalony z wyglądu.
Pozostaw do ostygnięcia w piekarniku, a następnie włóż na noc do lodówki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy