desery 21.07.2023

Sernik San Sebastian

1 godz. 0 min.
4 porcje
Sernik San Sebastian
Esin Deniz, stock.adobe.com
0

Na świecie jest tak wiele odmian serników, że bardzo trudno nazwać którąkolwiek z nich klasyczną. Ale w każdym razie sernik San Sebastian z pewnością znajdzie się wśród tych klasyków. Różni się od wszystkich innych i to właśnie przyciąga. Mówię więcej!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij ser z cukrem i wanilią mikserem na niskich obrotach.

Ubij jajka trzepaczką, dodaj do sera i wlej śmietanę.

Ponownie ubij wszystko mikserem, dodaj mąkę i wymieszaj.

Wlej masę do formy wyłożonej pergaminem.

Wyślij sernik na 45 minut do piekarnika w temperaturze 200 stopni. Powinien być trochę spalony z wyglądu.

Pozostaw do ostygnięcia w piekarniku, a następnie włóż na noc do lodówki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy