Jeśli zostało Ci trochę dmuchanego ryżu, którego nie wiesz, gdzie położyć-dlaczego nie ugotować takiego przysmaku? To coś między kupowanymi kozami a batonami energetycznymi, które stały się tak popularne na fali zainteresowania zdrowym odżywianiem.
Składniki
- ryż (powietrze) – 50 g
- żurawina (suszone) – 80 g
- nasiona słonecznika - 4 art.
- miód - 2 art.
- orzechy laskowe (posiekany) – 50 g
- Sezam - 2 art.
- paluszki kukurydziane - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz wszystkie suche składniki, dodaj miód i wymieszaj.
Połóż masę na pergaminie warstwą o grubości 1-1, 5 cm.
Piec w piekarniku o temperaturze 180 stopni przez około 15-20 minut i pokroić w paski.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy