desery 17.08.2022

śmietana na patelni

40 min
4 porcje
Śmietana na patelni
shymar27, stock.adobe.com
0

Ciasta na śmietanę można zrobić nawet bez piekarnika. Mówię Ci, jak ugotować je na patelni! Być może ciasto nie będzie tak wysokie i przewiewne, ale to nie wpływa na jego smak. Prawdziwy ratunek, jeśli piekarnika nie ma pod ręką!

Składniki

do ciast:
do kremu:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij jajka z cukrem w puszystą pianę i dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.

Mieszaj, aż będzie gładka i dodaj skórkę.

Na koniec dodaj stopione schłodzone masło i ponownie ubij na niskich obrotach.

Wlej ciasto na patelnię na pergaminie i gotuj biszkopt pod przykryciem przez 25-30 minut na ogniu poniżej średniej.

Gdy biszkopt ostygnie, pokrój w ciasta.

Ubij, aż składniki śmietany będą gładkie i zmontuj śmietanę. Pozwól mu się namoczyć.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy