Ciasta na śmietanę można zrobić nawet bez piekarnika. Mówię Ci, jak ugotować je na patelni! Być może ciasto nie będzie tak wysokie i przewiewne, ale to nie wpływa na jego smak. Prawdziwy ratunek, jeśli piekarnika nie ma pod ręką!
Składniki
 do ciast:
 - mąka - 210 g
 - masło - 100 g
 - cukier - 200 g
 - jaja kurze - 4 kawałki
 - proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
 - Skórka z cytryny - 1 art.
 
 do kremu:
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka z cukrem w puszystą pianę i dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Mieszaj, aż będzie gładka i dodaj skórkę.
Na koniec dodaj stopione schłodzone masło i ponownie ubij na niskich obrotach.
Wlej ciasto na patelnię na pergaminie i gotuj biszkopt pod przykryciem przez 25-30 minut na ogniu poniżej średniej.
Gdy biszkopt ostygnie, pokrój w ciasta.
Ubij, aż składniki śmietany będą gładkie i zmontuj śmietanę. Pozwól mu się namoczyć.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy