Włoski deser bije wszelkie rekordy popularności. Jest przygotowywany z różnymi dodatkami, eksperymentując z podstawowymi i dodatkowymi składnikami. Oto na przykład bardzo ciekawy przepis na keto Tiramisu z mascarpone. Spróbuj, jest pyszny i prosty!
Składniki
do testu:
- jaja kurze - 3 kawałki
- mąka ryżowa - 100 g
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
- stewia - 1 łyżeczka
do kremu:
- mascarpone - 450 g
- stewia - 2 łyżeczka
- wanilina - na czubku noża
Opcjonalnie:
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka, aż będą puszyste.
Dodaj stewię, mąkę, proszek do pieczenia i mieszaj, aż będzie gładka.
Włóż ciasto do przygotowanej formy i piecz przez 20 minut w 190 stopniach.
Pokrój gotowe ciasto na kilka kawałków.
Ubij mascarpone ze stewią i wanilią.
Połóż pierwsze ciasto na talerzu, polej niewielką ilością kawy i posmaruj przygotowaną śmietaną.
Połóż drugie ciasto na wierzchu, ponownie dodaj kawę i śmietanę. Powtarzaj kroki, aż zabraknie półfabrykatów.
Posmaruj wierzch resztą kremu i posyp kakao.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy