desery 19.08.2022

klasyczny sernik New York

4 godz. 0 min.
4 porcje
Klasyczny sernik Nowy Jork
Ryzhkov, stock.adobe.com
0

Ten sam sernik, który najczęściej spotykasz w kawiarniach i restauracjach, nazywa się Nowy Jork. I ma kilka swoich sztuczek i tajemnic, które omówię bardziej szczegółowo w przepisie. Podawaj z sosem jagodowym, cukrem pudrem i miętą!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozdrobnij ciasteczka na okruchy, dodaj gałkę muszkatołową, wymieszaj ze stopionym masłem i włóż do formy.

Ubij podstawę, zawiń spód formy folią i wyślij na 10 minut do piekarnika w temperaturze 200 stopni.

Wymieszaj trzepaczką ser śmietankowy, sok z cytryny, wanilię i cukier. Nie możesz ubić nadzienia.

Dodaj jajka pojedynczo i wymieszaj.

Na samym końcu dodaj śmietanę i ponownie wymieszaj, niczego nie ubijając.

Rozłóż masę szpatułką na podstawie i umieść sernik w pojemniku z wodą.

Piecz w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 200 stopni, a następnie półtorej godziny w temperaturze 110 stopni.

Pozostaw na godzinę w uchylonym, wyłączonym piekarniku, a następnie pozwól mu ostygnąć na stole, przykrywając serwetką i włóż na noc do lodówki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy