desery 19.07.2023

pastylka z tarniny w domu

6 godz. 0 min.
4 porcje
Pastylka z tarniny w domu
New Africa, stock.adobe.com
0

Pastylka została pierwotnie przygotowana jako jeden ze sposobów na zachowanie sezonowych owoców i jagód przez długi czas. A wszystko dlatego, że jest doskonale przechowywany przez miesiące w hermetycznych szklanych pojemnikach. Teraz jest to również popularna uczta na herbatę. Na przykład taka pastylka z tarniny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij tarninę wodą, gotuj przez 5-10 minut do miękkości i przetrzyj przez sito.

Dodaj cukier i cynamon do smaku.

Gotuj puree na małym ogniu przez około 7 minut.

Wlej cienką warstwę na pergamin i osusz pastylkę w piekarniku z uchylonymi drzwiami w temperaturze 80 stopni przez 4-5 godzin.

Pokrój pastylkę i posyp cukrem pudrem według uznania.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy