Pastila to niesamowity deser, o którym wielu zapomina. Nawet niedoświadczony kucharz może go ugotować i możesz użyć zupełnie innych owoców lub ich kombinacji. Rozważ proces gotowania na przykładzie tego przepisu.
Składniki
- Mango (Dojrzałe) – 400 g
- pomarańczowy - 400 g
- cukier - do smaku
- sok z cytryny - 1 art. l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz Mango i oddziel miąższ.
Zrób to samo z pomarańczą.
Miąższ owocowy złożyć w blenderze. Dodaj cukier, sok z cytryny i dokładnie posiekaj wszystko.
Wyłóż blachę do pieczenia folią, podnosząc boki wyżej. Wlać przecier owocowy i wysłać na 6 godzin do piekarnika nagrzanego do 75 stopni.
Oddziel gotową pastylkę od folii, pokrój w cienkie paski i przekręć w tuby.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy