desery 30.11.2022

Panna cotta z mascarpone

3 godz. 0 min.
8 porcji
Panna cotta z mascarpone
zefirchik06, stock.adobe.com
0

Niezbyt klasyczna, ale niezwykle smaczna... to panna cotta z mascarpone. Delikatna kremowa konsystencja, łatwość przygotowania, łatwość podania. Ten lekki, ale jednocześnie dość sycący deser nie pozostawi obojętnym żadnego z Twoich gości.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Żelatynę zalać niewielką ilością wody.

Do ciepłej śmietany wprowadź cukier i żelatynę, mieszaj, aż się rozpuści.

Dodaj mascarpone i ubij masę mikserem, aż będzie gładka.

Rozłóż przyszły deser w przezroczystych kubkach lub specjalnych foremkach i wyślij do lodówki, aż stwardnieje (około 2-3 godzin).

Podawaj gotową Panna Cotta, ozdobioną świeżymi jagodami.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy