desery 07.02.2022

Ciasto & 171; Raffaello & 187;

1 godz. 10 min.
12 porcji
Ciasto
bursucgrazziela, stock.adobe.com
0

To ciasto dosłownie rozpływa się w ustach! Zwiewny biszkopt, aromatyczny krem i dużo płatków kokosowych-co może smakować lepiej? Ugryź jeden kęs, a mentalnie przeniesiesz się wysoko w chmury. Dodatkowo ciasto można ozdobić cukierkami Raffaello.

Składniki

na biszkopt:
do kremu:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij jajka z cukrem, aż będą puszyste.

Dodaj mąkę, płatki kokosowe, proszek do pieczenia, esencję waniliową i wymieszaj.

Rozłóż formę papierem do pieczenia, posmaruj masłem i wlej ciasto.

Piec biszkopt przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Schłodzić gotowy biszkopt i pokroić w poprzek na trzy identyczne ciasta.

Wysusz migdały na patelni i zmiel w blenderze.

Rozpuść białą czekoladę w kąpieli wodnej.

Dodaj mleko skondensowane, posiekane migdały, stopione masło i wymieszaj.

Złóż ciasto, obficie smarując ciasta kremem.

Posmaruj gotowe ciasto ze wszystkich stron resztą śmietany i posyp wiórkami kokosowymi.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy