desery 22.12.2022

Mochi z mascarpone

1 godz. 0 min.
4 porcje
Mochi mascarpone
Nattapol_Sritongcom, stock.adobe.com
0

Jednym z najlepszych dodatków do mochi jest delikatny ser mascarpone. Ma idealną konsystencję i doskonale dopasowany smak. Okazuje się, że jest to kombinacja korzystna dla obu stron, od której możesz zacząć poznawać niezwykłą ucztę. Co więcej, te mochi są łatwe do samodzielnego przygotowania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj wodę, cukier i barwnik.

Dodaj mąkę ryżową i zagniataj ciasto, aż będzie gładkie.

Wyślij go na 2 minuty do kuchenki mikrofalowej z maksymalną mocą. Lub gotuj, aż zgęstnieje na średnim ogniu, mieszając.

Niech ciasto ostygnie, podziel na części i zwiń w tortille na posypanej skrobią powierzchni.

Połóż na każdym mascarpone i ściśnij krawędzie.

Wyślij mochi na pół godziny do lodówki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy