Jednym z najlepszych dodatków do mochi jest delikatny ser mascarpone. Ma idealną konsystencję i doskonale dopasowany smak. Okazuje się, że jest to kombinacja korzystna dla obu stron, od której możesz zacząć poznawać niezwykłą ucztę. Co więcej, te mochi są łatwe do samodzielnego przygotowania.
Składniki
- mąka ryżowa - 100 g
- cukier - 50 g
- woda - 180 ml
- skrobia kukurydziana - 30 g
- mascarpone - 120 g
- barwnik spożywczy (żelowy) – 2-3 krople
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj wodę, cukier i barwnik.
Dodaj mąkę ryżową i zagniataj ciasto, aż będzie gładkie.
Wyślij go na 2 minuty do kuchenki mikrofalowej z maksymalną mocą. Lub gotuj, aż zgęstnieje na średnim ogniu, mieszając.
Niech ciasto ostygnie, podziel na części i zwiń w tortille na posypanej skrobią powierzchni.
Połóż na każdym mascarpone i ściśnij krawędzie.
Wyślij mochi na pół godziny do lodówki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy