Jeśli Klasyczne serniki mascarpone lub serek śmietankowy wydają ci się tłuste, koniecznie wypróbuj tę opcję z twarogu. Bardzo smaczne, a na dodatek dużo tańsze, bo tutaj-tylko dostępne składniki!
Składniki
- ciasteczka (piasek) – 100 g
- masło - 50 g
- twaróg - 500 g
- śmietana - 150 g
- cukier - 150 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- cukier waniliowy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij ciasteczka z masłem w blenderze i dobrze ubij podstawę do formy.
Osobno ubij wszystkie pozostałe składniki blenderem zanurzeniowym, aż będą gładkie.
Wlej masę twarogową na podstawę.
Owinąć formę folią, aby nie przeciekała i umieścić w głębokim, dużym naczyniu z wodą.
Gotuj sernik przez około 80 minut w piekarniku w temperaturze 160 stopni.
Pozwól mu ostygnąć w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiami.
Dokręć deser folią i wstaw na noc do lodówki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy