Takie ciasto marchewkowe zachwyci nawet dzieci, które nie tolerują marchewki. Nie jest łatwo ją tam rozróżnić! W razie potrzeby przykryj ulubionym kremem lub po prostu bitym twarogiem ze śmietaną.
Składniki
- białka jaj - 3 kawałki
- żółtka - 1 rzecz
- substytut cukru - 25 g
- otręby - 300 g
- marchew - 300 g
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
- orzechy (posiekane) – 1 garść
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel otręby na mąkę i dodaj do nich drobno startą marchewkę. Dodaj tam proszek do pieczenia.
Ubij białka, żółtko i substytut cukru przez około 3 minuty.
Wymieszaj obie masy, dodaj posiekane orzechy i wlej ciasto do formy.
Piec ciasto przez 35-40 minut w 180 stopniach, aż będzie suche.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy