desery 17.08.2022

śmietana z czerwonymi ciastami

1 godz. 30 min.
4 porcje
Śmietana z czerwonymi ciastami
homydesign, stock.adobe.com
0

Z pewnością wielokrotnie widziałeś spektakularne czerwone ciasta w różnych ciastach. Dziś proponuję ugotować je samodzielnie i zebrać z nich niesamowitą domową śmietanę. I niech jasny odcień cię nie przeraża: nie ma w nim nic szkodliwego.

Składniki

do ciast:
do kremu:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj wszystkie suche składniki ciasta.

Ubij jajka z kefirem i masłem. Dodaj barwnik i sodę gaszoną.

Połącz obie masy i zagniataj ciasto.

Wlej wszystko do formy i piecz przez około 55 minut w 180 stopniach.

Gdy biszkopt ostygnie, pokrój go na ciasta.

Ubij śmietanę z cukrem pudrem mikserem.

Kontynuując ubijanie, dodaj mleko skondensowane.

Posmaruj ciasta kremem, Zbierz śmietanę i wyślij do lodówki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy