
Pachnący Kurd jabłkowy jest bardzo smaczny, delikatny i zdrowy. Kurd jest prawdopodobnie jednym z najprostszych deserów, które każdy może zrobić. Proponuję tradycyjnie dodać trochę cynamonu i ewentualnie innych przypraw do smaku.
Składniki
- jabłka - 400 g
- miód - 2 art.
- substytut cukru - 2 art.
- cytryna - 1 rzecz
- mielony cynamon - 1 art.
- olej kokosowy - 50 G
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz jabłka i środek, drobno posiekaj.

Wyślij je do piekarnika na 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.

Zmiel jabłka blenderem i dodaj resztę składników.

Z cytryny weź skórkę i sok do smaku. Zmiel jeszcze raz.

Gotuj Kurd na małym ogniu, ciągle mieszając, około 7-10 minut, aż zgęstnieje. Niech ostygnie.

czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy