sos do mięsa z borówki brusznicy na zimę

20 min
8 porcji
Sos do mięsa z borówki brusznicy na zimę
myviewpoint, stock.adobe.com
0

Kwaśne jagody tworzą najsmaczniejsze sosy do mięsa. Istnieje wiele przepisów na ten temat. Dziś chcę zaoferować Ci oryginalną wersję sosu do mięsa z borówki brusznicy. Nie zastępuj soku z cytryny octem, zepsuje to smak i aromat wykwintnej przyprawy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Borówki brusznicy opłucz, zmiel w blenderze lub przepuść przez maszynkę do mięsa.

Przetrzyj powstałą masę przez sito, aby usunąć skórkę i nasiona.

Dodaj wodę, przyprawy, cukier, sól i gotuj na małym ogniu przez 10 minut.

Złap laskę cynamonu i wyrzuć.

Dodaj sok z cytryny, zdejmij sos z ognia i włóż do przygotowanych słoików. Zwinąć, odwrócić do góry nogami i owinąć ciepłym kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy