tatarski bakłażan na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Bakłażan po tatarsku na zimę
0

Jeśli lubisz ciekawe Przetwory warzywne, koniecznie wypróbuj takie bakłażany. To jeden z tradycyjnych tatarskich przepisów, który dostałem od mojego przyjaciela. W naszej rodzinie z powodzeniem zakorzenił się od pierwszego roku, ponieważ okazuje się bardzo smaczny i udany.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój paprykę i bakłażany losowo.

Zmiel pomidory za pomocą blendera lub maszynki do mięsa.

Dodaj olej, sól i cukier do pomidora i zagotuj.

Włóż tam warzywa i gotuj przez pół godziny.

Dodaj cukier, sól, posiekany czosnek i ostrą paprykę i gotuj przez kolejne 10 minut.

Wlej esencję octu, wymieszaj i zwiń bakłażany w wysterylizowanych słoikach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy