kawior cebulowy na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Kawior cebulowy na zimę
0

Kawior warzywny to klasyczny półfabrykat, który jest znany każdemu w taki czy inny sposób. I nie musi to być kawior z cukinii lub bakłażana. W rzeczywistości odpowiednie są wszelkie warzywa-wystarczy podłączyć wyobraźnię. Złap przepis na piękny kawior cebulowy!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj połowę cebuli i smaż na oleju na złoty kolor.

Drugą połowę pokrój losowo i zalej wrzącą wodą przez minutę.

Obierz pomidory. Zmiel w blenderze z drugą połową cebuli.

Dodaj sól i smażoną cebulę do tej masy.

Gotuj kawior przez pół godziny na małym ogniu i włóż do czystych, suchych słoików.

Sterylizuj je przez 15 minut i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy