grzybowa solanka z kapustą na zimę bez sterylizacji

1 godz. 0 min.
5 porcji
Grzybowa solanka z kapustą na zimę bez sterylizacji
timolina, stock.adobe.com
0

Używam tego przepisu od kilku lat. I bez względu na to, ile przygotowałem, zawsze jest mało. Mieszanka grzybowa z kapustą to wszechstronne danie, które można podawać na zimno, dodawać do zup i gulaszu. Spróbuj, na pewno ci się spodoba!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój grzyby, kapustę i obraną cebulę. Zetrzyj marchewki.

Smaż cebulę z marchewką na oleju przez 5 minut.

Dodaj kapustę i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Piecz grzyby osobno przez 7-10 minut.

Połącz oba półfabrykaty w dużym rondlu.

Dodaj przyprawy, cukier, sól i wodę zmieszaną z koncentratem pomidorowym.

Dusić przez 20 minut, wlać ocet i natychmiast zdjąć z ognia.

Ułóż mieszankę grzybów w czystych, suchych słoikach i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy