dżem z dyni

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z kabaczki
hansgeel, stock.adobe.com
0

Niesamowity dżem można przygotować nie tylko z owoców i jagód, ale także z niektórych warzyw. Na przykład Kabaczek jest po prostu idealny do tego zadania. Założę się, że większość domowych degustatorów nawet nie zgadnie, z czego pochodzi ten dżem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz Kabaczek ze skóry i nasion i drobno posiekaj lub zetrzyj.

Sparzyć cytrusy wrzącą wodą i zmielić w blenderze ze skórką.

Wymieszaj wszystko razem, dodaj cukier i zagotuj dżem.

Gotuj do pożądanej gęstości na małym ogniu przez około godzinę, mieszając i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy