sosy 07.06.2023

sos pomidorowy do spaghetti

25 min
6 porcji
Sos pomidorowy do spaghetti
denio109, stock.adobe.com
0

Nie próbuj zastępować świeżych pomidorów pastą pomidorową lub keczupem. Wpłynie to negatywnie na smak i aromat gotowego dania. Dlatego najsmaczniejszy sos pomidorowy do spaghetti można przygotować tylko latem. Jak mówią, Złap chwilę!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Na każdym pomidorze wykonaj nacięcie w kształcie krzyża, usuń skórkę.

Pokrój pomidory, obraną cebulę i czosnek.

Na głębokiej patelni podsmaż cebulę z czosnkiem na oleju na złoty kolor.

Dodaj pokruszone pomidory, wlej wodę i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.

Zmiksuj masę za pomocą blendera zanurzeniowego, a następnie przetrzyj przez sito.

Dodaj sól, cukier, płatki czerwonej papryki i gotuj przez 2 minuty.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy